Mededelingen – Huisartsenpraktijk Daane & Maduro Adres: Singel 78 – Dordrecht
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Daane & Maduro Adres: Singel 78
Singel 78 3311 SJ
Dordrecht

Mededelingen

Maart 2024

De gesprekken aan de telefoon worden de komende 3 maanden opgenomen voor trainings- en kwalteitsdoeleinden.


Maart 2024

Huisarts in opleiding

Vanaf 1 maart hebben wij een nieuwe huisarts in opleiding vanuit het Erasmus MC. Ze heet Marjilla Jammy.  Ze is al afgestudeerd arts en behandeld de patiënten zelfstandig. Alle consulten worden besproken met de huisarts.


Februari 2024

Dr. Alwani komt per 1 maart ons team versterken. Ze zal 3 dagen in de praktijk werkzaam zijn.


Februari 2024

Beste patiënten,

Middels dit bericht wil ik u informeren dat ik per 1 maart 2024 ga stoppen met mijn werkzaamheden als huisarts bij de praktijk.

Ik heb een aantal jaar met veel plezier gewerkt binnen een team wat hart heeft voor de zorg. Als huisarts ben ik toe aan het zetten van de volgende stap in mijn carrière en dat is dat ik elders praktijkhouder word. Ik wil u allen bedanken voor het vertrouwen dat u mij als huisarts heeft gegeven, dit sterkt mij nog meer om mij hard te maken voor het behoud van goede huisartsenzorg.

Met veel vertrouwen weet ik dat mijn collega’s ook in de toekomst voor u klaar zullen staan.

Vriendelijke groet,

Ingrid Vlot


November 2023

Stop GLI intern

Per 1 november 2023 is de aanmeldingen voor de GLI (gecombineerde leefstijl interventie) intern gestopt. Het programma voor een GLI kan alleen nog via andere aanbieders worden gevolgd.


 

Januari 2022

Thuismonitoring

Het kan zijn dat wij na een telefonisch contact u vragen om een foto te sturen van bijvoorbeeld een wond/huiduitslag/ontstoken oog, of een document met een overzicht van bloeddrukmetingen of indien u corona heeft de waarden van het zuurstofgehalte na aanschaf van een saturatiemeter (zuurstofmeter). Wij geven in deze situatie indien nodig ons e-mail adres om dit door te geven.


Leefstijl veranderen

Wist u dat we op de praktijk een programma hebben voor mensen met overgewicht of obesitas?

Het traject heet ‘GLI intern’ en is een begeleidend programma voor mensen met overgewicht of obesitas. Het doel van GLI intern is het veranderen van gedrag om een gezondere leefstijl aan te nemen en deze te behouden. Het programma duurt zes maanden waarin je intensief begeleid wordt. Je wordt begeleid door diverse disciplines waaronder een praktijkondersteuner POH-S/ -GGZ, leefstijlcoach, diëtist en een fysiotherapeut. Na zes maanden zal er geëvalueerd worden om inzichtelijke te maken welke zorg voor jouw noodzakelijk is om het traject te vervolgen en jouw gezonde leefstijl voort te zetten.

Ook als u geen patiënt bij ons bent kunt u deelnemen, neem dan contact op met uw eigen huisarts.

Klik hier voor meer informatie. 


Zelf informatie opzoeken

Wist u dat via de website www.thuisarts.nl en moetiknaardedokter.nl u betrouwbare informatie kunt vinden omtrent medische klachten?

Op persoonlijkegezondheidscheck.nl kunnen alle Nederlanders vanaf 18 jaar hun eigen gezondheid in kaart brengen. Het is het wetenschappelijk onderbouwde antwoord op het versnipperde aanbod van losse, vaak onbetrouwbare gezondheidstesten. In de Persoonlijke Gezondheidscheck zijn het PreventieConsult, de COPD-risicotest en het PreventieKompas geïntegreerd.

De Persoonlijke Gezondheidscheck bestaat uit:

  • Een website waarop het publiek gratis een persoonlijke online account kan aanmaken, met risicovragenlijsten en een persoonlijk advies over cardiometabool risico, COPD en leefstijl (denk daarbij aan bewegen, roken, alcoholgebruik, voeding en ontspanning/stress).
  • Een (niet-gratis) verfijning van het risicoprofiel door aanvullend laboratoriumonderzoek, biometrie en risicovragenlijsten over psychische en werk gerelateerde aandoeningen.

Albert Schweitzer dossier inzien

Wist u dat u zelf uw dossier in het ziekenhuis in kunt zien? Via de website: www.mijnasz.nl kunt u het dossier openen na inloggen met uw digi-D.


Onze bereikbaarheid

Vanaf 25 mei 2021 heeft de praktijk een andere bereikbaarheid. Tussen 8-11 uur kunt u bellen voor een afspraak. Indien u vragen heeft kunt u tot in de ochtend tot 11.30 uur bellen. Vragen die na 11.30 uur gesteld worden, worden de volgende werkdag besproken.

Tussen 11.30 uur en 13.00 uur is de praktijk gesloten vanwege overleg en lunchpauze. We zijn dan wel voor levensbedreigende situaties bereikbaar.


Informatie over inhalatiemiddelen

Er is een site waarop veel informatie staat over het gebruik van inhalatiemiddelen. Zie de link hieronder:

https://inhalatorgebruik.nl/nl/home


Ons ‘no-show’ tarief

Helaas constateren wij dat het aantal patiënten dat niet verschijnt op een gemaakte afspraak bij huisarts, assistente of praktijkondersteuner de laatste jaren zeer sterk is toegenomen. Met ingang van 1 januari 2020 voeren wij, op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), een ‘no-show’ tarief in. klik hier voor meer informatie.


Medische verklaringen

Regelmatig krijgen wij de vraag of wij een medische verklaring willen schrijven. Wij volgen hierover de richtlijnen van onze beroepsgroep KNMG. Zie onderstaande link voor meer informatie:

https://www.knmg.nl/actualiteit-opinie/nieuws/nieuwsbericht/nieuwe-versie-weigeringsbriefje-voor-patienten-beschikbaar-1.htm


Dossier open voor inzage

I.v.m. de Corona-pandemie hebben wij besloten uw dossier open te zetten ter inzage voor het Albert schweitzer ziekenhuis als  u hiervoor de afgelopen 5 jaar nog geen toestemming heeft gegeven.

Heeft u nadrukkelijk geen toestemming gegeven, dan houden wij uiteraard uw dossier gesloten voor het Albert Schweitzer ziekenhuis.


Blaasonsteking?

Denkt u een blaasontsteking te hebben? Dan kunt u de urine in een steriel potje wat u bij de drogist/apotheek gekocht heeft opvangen, in de koeling zetten en het formulier invullen, printen en meenemen: Klik hier voor het formulier (of op de praktijk invullen). Indien u geen coronaklachten heeft kunt u in de ochtend de urine brengen en tussen 13-14u bellen voor de uitslag.