Mededelingen
Maart 2023
Huisarts in opleiding
Vanaf 1 maart hebben wij een nieuwe huisarts in opleiding vanuit het Erasmus MC. Hij heet Peter Reitsma. Hij is al afgestudeerd arts en behandeld de patiënten zelfstandig. Alle consulten worden besproken met de huisarts.
Januari 2022
Thuismonitoring
Het kan zijn dat wij na een telefonisch contact u vragen om een foto te sturen van bijvoorbeeld een wond/huiduitslag/ontstoken oog, of een document met een overzicht van bloeddrukmetingen of indien u corona heeft de waarden van het zuurstofgehalte na aanschaf van een saturatiemeter (zuurstofmeter). Wij geven in deze situatie indien nodig ons e-mail adres om dit door te geven.
Leefstijl veranderen
Wist u dat we op de praktijk een programma hebben voor mensen met overgewicht of obesitas?
Het traject heet ‘GLI intern’ en is een begeleidend programma voor mensen met overgewicht of obesitas. Het doel van GLI intern is het veranderen van gedrag om een gezondere leefstijl aan te nemen en deze te behouden. Het programma duurt zes maanden waarin je intensief begeleid wordt. Je wordt begeleid door diverse disciplines waaronder een praktijkondersteuner POH-S/ -GGZ, leefstijlcoach, diëtist en een fysiotherapeut. Na zes maanden zal er geëvalueerd worden om inzichtelijke te maken welke zorg voor jouw noodzakelijk is om het traject te vervolgen en jouw gezonde leefstijl voort te zetten.
Ook als u geen patiënt bij ons bent kunt u deelnemen, neem dan contact op met uw eigen huisarts.
Klik hier voor meer informatie.
Zelf informatie opzoeken
Wist u dat via de website www.thuisarts.nl en moetiknaardedokter.nl u betrouwbare informatie kunt vinden omtrent medische klachten?
Op persoonlijkegezondheidscheck.nl kunnen alle Nederlanders vanaf 18 jaar hun eigen gezondheid in kaart brengen. Het is het wetenschappelijk onderbouwde antwoord op het versnipperde aanbod van losse, vaak onbetrouwbare gezondheidstesten. In de Persoonlijke Gezondheidscheck zijn het PreventieConsult, de COPD-risicotest en het PreventieKompas geïntegreerd.
De Persoonlijke Gezondheidscheck bestaat uit:
- Een website waarop het publiek gratis een persoonlijke online account kan aanmaken, met risicovragenlijsten en een persoonlijk advies over cardiometabool risico, COPD en leefstijl (denk daarbij aan bewegen, roken, alcoholgebruik, voeding en ontspanning/stress).
- Een (niet-gratis) verfijning van het risicoprofiel door aanvullend laboratoriumonderzoek, biometrie en risicovragenlijsten over psychische en werk gerelateerde aandoeningen.
Albert Schweitzer dossier inzien
Wist u dat u zelf uw dossier in het ziekenhuis in kunt zien? Via de website: www.mijnasz.nl kunt u het dossier openen na inloggen met uw digi-D.
Onze bereikbaarheid
Vanaf 25 mei 2021 heeft de praktijk een andere bereikbaarheid. Tussen 8-11 uur kunt u bellen voor een afspraak. Indien u vragen heeft kunt u tot in de ochtend tot 11.30 uur bellen. Vragen die na 11.30 uur gesteld worden, worden de volgende werkdag besproken.
Tussen 11.30 uur en 13.00 uur is de praktijk gesloten vanwege overleg en lunchpauze. We zijn dan wel voor levensbedreigende situaties bereikbaar.
Informatie over inhalatiemiddelen
Er is een site waarop veel informatie staat over het gebruik van inhalatiemiddelen. Zie de link hieronder:
https://inhalatorgebruik.nl/nl/home
Ons ‘no-show’ tarief
Helaas constateren wij dat het aantal patiënten dat niet verschijnt op een gemaakte afspraak bij huisarts, assistente of praktijkondersteuner de laatste jaren zeer sterk is toegenomen. Met ingang van 1 januari 2020 voeren wij, op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), een ‘no-show’ tarief in. klik hier voor meer informatie.
Medische verklaringen
Regelmatig krijgen wij de vraag of wij een medische verklaring willen schrijven. Wij volgen hierover de richtlijnen van onze beroepsgroep KNMG. Zie onderstaande link voor meer informatie:
Dossier open voor inzage
I.v.m. de Corona-pandemie hebben wij besloten uw dossier open te zetten ter inzage voor het Albert schweitzer ziekenhuis als u hiervoor de afgelopen 5 jaar nog geen toestemming heeft gegeven.
Heeft u nadrukkelijk geen toestemming gegeven, dan houden wij uiteraard uw dossier gesloten voor het Albert Schweitzer ziekenhuis.
Blaasonsteking?
Denkt u een blaasontsteking te hebben? Dan kunt u de urine in een steriel potje wat u bij de drogist/apotheek gekocht heeft opvangen, in de koeling zetten en het formulier invullen, printen en meenemen: Klik hier voor het formulier (of op de praktijk invullen). Indien u geen coronaklachten heeft kunt u in de ochtend de urine brengen en tussen 13-14u bellen voor de uitslag.