Mededelingen – Huisartsenpraktijk Daane & Maduro Adres: Singel 78 – Dordrecht
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Daane & Maduro Adres: Singel 78
Singel 78 3311 SJ
Dordrecht

Mededelingen

Bericht van dokter Schouten

Helaas zal ik vanaf 1 september langer afwezig zijn dan de geplande 3 weken zomervakantie.

Bij mij is borstkanker geconstateerd en ik zal daarvoor de komende maanden een behandeling ondergaan. Ik ben positief en optimistisch gestemd en hoop vanaf begin 2022 weer het één en ander te kunnen oppakken. Voor de praktijk en voor u als patiënt vind ik dit erg vervelend. Ik hoop op uw begrip en geduld, en dat we elkaar in 2022 in goede gezondheid weer kunnen ontmoeten.

Een hartelijke groet,

Odette Schouten

Onze bereikbaarheid

Vanaf 25 mei heeft de praktijk een andere bereikbaarheid. Tussen 8-11 uur kunt u bellen voor een afspraak. Indien u vragen heeft kunt u tot in de ochtend tot 11.30 uur bellen. Vragen die na 11.30 uur gesteld worden, worden de volgende werkdag besproken.

Tussen 11.30 uur en 13.00 uur is de praktijk gesloten vanwege overleg en lunchpauze. We zijn dan wel voor levensbedreigende situaties bereikbaar.


Gesloten voor nieuwe patiënten

Op het moment zijn wij gesloten voor nieuwe patiënten.


Afspraak maken

Het maken van online afspraken is momenteel ook niet mogelijk. Wel kunt u online uw vragen blijven stellen en uw chronische medicatie herhalen.

Wij verzoeken u ook bij voorkeur alleen te komen en alleen bij strikte noodzaak met 1 begeleider.


Informatie over inhalatiemiddelen

Er is een site waarop veel informatie staat over het gebruik van inhalatiemiddelen. Zie de link hieronder:

https://inhalatorgebruik.nl/nl/home

Ons ‘no-show’ tarief

Helaas constateren wij dat het aantal patiënten dat niet verschijnt op een gemaakte afspraak bij huisarts, assistente of praktijkondersteuner de laatste jaren zeer sterk is toegenomen. Met ingang van 1 januari 2020 voeren wij, op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), een ‘no-show’ tarief in. klik hier voor meer informatie.


Medische verklaringen

Regelmatig krijgen wij de vraag of wij een medische verklaring willen schrijven. Wij volgen hierover de richtlijnen van onze beroepsgroep KNMG. Zie onderstaande link voor meer informatie:

https://www.knmg.nl/actualiteit-opinie/nieuws/nieuwsbericht/nieuwe-versie-weigeringsbriefje-voor-patienten-beschikbaar-1.htm


 

Dossier open voor inzage

I.v.m. de Corona-pandemie hebben wij besloten uw dossier open te zetten ter inzage voor het Albert schweitzer ziekenhuis als  u hiervoor de afgelopen 5 jaar nog geen toestemming heeft gegeven.

Heeft u nadrukkelijk geen toestemming gegeven, dan houden wij uiteraard uw dossier gesloten voor het Albert Schweitzer ziekenhuis.


Blaasonsteking?

Denkt u een blaasontsteking te hebben? Dan kunt u de urine in een steriel potje wat u bij de drogist/apotheek gekocht heeft opvangen, in de koeling zetten en het formulier invullen, printen en meenemen: Klik hier voor het formulier (of op de praktijk invullen). Indien u geen coronaklachten heeft kunt u in de ochtend de urine brengen en tussen 13-14u bellen voor de uitslag.